Zuid wester sloepen

Aluminium onderhoudsvrije sloepen

E-VC is officieel dealer van ZuidWesterSloep. In Nederland ontworpen en gebouwde aluminium sloepen.

Wij bieden alle modellen van ZuidWesterSloep aan. Van de 4,20mtr tot de 7,30mtr.

De aandrijving zal met name elektrisch worden aangeboden. Op verzoek is in sommige modellen een gewone buitenboordmotor ook mogelijk.
Het varen met een boot moet plezierig zijn en niet meer onderhoud dan kunnen varen. Dat is wat kan met een aluminium zelflozende sloep.


De ZuidWesterSloepen zijn stuk voor stuk duurzaam, doordacht ontworpen, robuust, probleemloos in gebruik en onderhoudsarm.

Voordeel van aluminium is dat het niet geschilderd hoeft te worden. Het onderwaterschip hoeft niet voorzien te worden van anti fouling wat verontreiniging in het water scheelt en minder werk voor het onderhoud.


Door het doordachte ontwerp zijn de productie kosten zo laag mogelijk gehouden. Het onderwaterschip ontworpen met elektrisch varen in gedachte waardoor deze makkelijk door het water glijdt. Hoe makkelijk hij glijdt hoe minder vermogen er nodig is om deze voort te stuwen. Wat weer betekend dat er ook een minder groot accupakket nodig is.


Wist u dat een aluminium boot zomer en winter in het water kan blijven liggen? 


De volgende modellen zijn leverbaar:

ZWS - 420 | ZWS - 525 | ZWS - 550 | ZWS - 580 | ZWS - 600 | ZWS - 730

onze Zuidwestersloepen

ZWS 420 aluminium sloep

Aluminium onderhoudsvrije sloep, elektrisch aangedreven. Door het lage gewicht en lage weerstand in het water is er weinig vermogen nodig om deze sloep op  6 - 7 km/hr te krijgen. Hierdoor is een beperkt accupakket nodig om toch een redelijke vaartijd te halen. 
Zuid Wester Sloep 525 | Elektrisch Aluminium Sloep | Elektrisch Varen Centrum Heeg

ZWS 525 aluminium sloep

Een aluminium sloep ontworpen met elektrische aandrijving in gedachte. Weinig weerstand betekend weinig vermogen nodig om vooruit te komen. Hierdoor vaart hij met 800watt al 8 km/hr. Voor een goede dag varen is er dus ook niet een heel groot accupakket nodig. In vergelijking met andere modellen van deze grote hebben wij 50% minder vermogen nodig. Dit scheelt in prijs en gewicht. De elektromotor wordt in een bun achterin weggewerkt hierdoor zit hij niet in het zicht maar is voor service wel goed toegankelijk.

ZWS 550 aluminium sloep

De ZWS-550 heeft een klassieke ‘scheeps’ lijn. Hij is specifiek voor het fluisterstil varen in de grachten ontwikkeld. De sloep is gemaakt van 5 mm dik aluminium. Dat maakt de sloep zo goed als onverwoestbaar. De nu reeds jarenlange probleemloze verhuur ervaringen in Leeuwarden, Haarlem en Utrecht bewijzen dit.

Van binnen is de sloep verrassend ruim. Niet te groot, een handzaam maatje (maar groot genoeg voor 8 personen), zeer stabiel en eenvoudig varend. De volledig afgelaste dubbele bodem maakt de ZWS-550 zo goed als onzinkbaar.

ZWS 580 aluminium sloep

Met de ZWS-580 is het allemaal begonnen. Deze ZuidWesterSloep sloeg bij haar introductie in als een bom. De steilsteven in combinatie met de hoge zeeg geeft de sloep een zeer eigenzinnig en markant gezicht. De belofte van de Joris / de ontwerper was; geen gedoe! Dus geen dekzeilen, niet winterklaar maken, zo min mogelijk onderhoud etc. Dus streef  in je ontwerp zoveel mogelijk eenvoud na en kies voor de beste materialen.

ZWS 600 aluminium sloep

De ZWS-600 is een enorm ruime aluminium sloep. Dit is het laatste ontwerp van Joris Scheepers, de ZuidWesterSloep ontwerper. Joris is een meester op het gebied van verhoudingen. De ZWS-600 verschilt in centimeters (600 cm) relatief weinig van de 550 en 580. Maar als je aan boord komt, is het verschil opvallend. Deze ZWS-600, die is gebaseerd op de goede vaar-eigenschappen van de ZWS-730, toont simpelweg ‘huge’. Een geweldig ruime aluminium sloep met een duidelijk eigen gezicht.

ZWS 730 aluminium sloep

De ZWS-730 (730 cm lang) is een sloep waar je niet zomaar aan voorbij gaat. Modern en klassiek worden gecombineerd met als gevolg hele fijne vaareigenschappen. Rustig cruisend door de grachten of met zo’n 16 km/h over open water, alleen of met een flinke groep aan boord, de ZWS-730 is in zijn element. Als aandrijving kan er worden gekozen tussen een elektrische of benzine buitenboordmotor.

Zuidwester biedt veel extra opties en is op maat aan te passen met bijvoorbeeld:

KLP stootlijst - Rubber bumper voorsteven

Aan te lassen rugleuning  - Rolkussen voor aan de rugleuning

Aangelaste schroefbeschermer  - Kussenset opbergbaar

Afdekzeil - Pega trailer op maat

Buiskap met RVS beugel op maat   -  Zwemtrap RVS en opklapbaar

Verzonken luikslot voor en achter  -  3 stuks hangslot gelijkluidend

proefvaart met de ZWS 525

Easy does it

arrow_drop_up arrow_drop_down