Reidmarroute elektrische vaarroute | Elektrisch Varen Centrum

Reidmarroute elektrisch varen route

De Reidmarroute is een elektrisch varen only route. Het is de voormalige kano route van Bolsward naar Oudega. In 2018 is begonnen met het aanpassen van bruggen, dammen en doorvaarten om deze route ook geschikt te maken voor boten.

Electric only op de Reidmarroute, het is de bedoeling dat de route alleen gebruikt word door elektrisch aangedreven boten, kano's SUPs. Met een elektrische boot ‘horen’ recreanten de rust en ruimte van de Friese Meren. Elektrische vaartuigen zijn niet alleen stiller, ze houden het water ook nog eens schoner. Nergens anders in Nederland is de watersport zo groot als in Fryslân. De provincie ziet elektrisch varen daarom als een mooie kans. Met de komst van de Reidmarroute is de provincie weer een electric-only route rijker!

Reidmarroute electric only vaarroute

Via de Reidmarroute kunt u nu vanuit Bolsward een hele mooie ronde met uw elektrische sloep maken via Westhem, Reidmar, Sipkemar, Aldegeasterbrekke dan via het Lange Fliet naar Workum en van daaruit via workumer trekvaart weer naar Bolsward. Maar een andere volgorde is natuurlijk ook mogelijk.