Overstappen op elektrisch varen

Auto’s mogen straks niet langer op diesel, je boot komt ook aan de beurt. Deze nieuwe regelgeving gaat het er niet makkelijker op maken. Overstappen op elektrisch varen is een mogelijkheid en tegenwoordig goed te doen.

Nieuwe regelgeving omtrent elektrisch varen

elektrisch varen only | alleen invaren met elektrische aandrijvingDat is geen sprookje voor ons als bedrijf, nee dat is in sommige plekken van Nederland al de waarheid. Naast verplichting voor commerciële vaart vergunningen op meerdere plekken is er voor de pleziervaart in de Regio Vathorst – Amersfoort vanaf 1 januari 2020 zo en zo verplicht elektrisch varen. Amsterdam is ermee bezig om met een aantal jaar de binnenstad elektrisch varen verplichting in te stellen. Friesland zijn al een aantal elektrisch varen only vaarroutes. Dat gaat in meerdere regio’s van Nederland ook komen.

De nieuwe regelgeving en de veranderingen zijn okay je wilt best je verantwoordelijkheid nemen. Maar straks ligt je boot voor de wal omdat je hem niet meer mag gebruiken… wat nu? Nou, in elk geval niet zeilen of roeien. Jij vaart om te ontspannen, niet om te werken natuurlijk.

Elektrisch varen

Woon je niet in zo’n gebied waar die verplichting al is maar wel in de buurt. Je wilt dan wel graag de gebieden in waar je straks niet meer mag komen met je verbrandingsmotor.

Maar wat dan? Overstappen op elektrisch varen zodat je heerlijk stil en zonder uitlaatgassen overal kunt blijven varen. Je boot wordt meer waard, vaart per mijl goedkoper. Zodat je alle gebieden in mag varen zonder dat je erover na hoeft te denken. Je echt iets doet in de omgeving voor het milieu, je nooit meer knoeit met brandstof. Maar met name geruisloos door het water glijdt om heerlijk van het varen te genieten.

Maak nu de overstap op elektrisch varen. Als je eenmaal elektrisch gevaren hebt wil je nooit meer anders. Zo stil geen, geen stank van uitlaatgassen, geen trillingen van de verbrandingsmotor.

Elektrische buitenboordmotorElektrische buitenboord motor voor elektrisch varen

 

Ik heb een buitenboord motor achter mijn boot hangen kan ik ook overstappen op elektrisch varen? Ja dat kan prima er zijn verschillende merken welke een 1 op 1 vervangingsmotor voor uw huidige verbrandingsmotor biedt. Dezelfde aansluiting voor de stuurinrichting en ophanging aan de spiegel. Alleen komen er accu’s in de boot in plaats van die stinkende benzinetank. Daarna kan het genieten beginnen.

Elektrische aandrijving

Heeft u een diesel/benzine binnenboord motor in uw boot welke u wilt vervangen voor een elektrische aandrijving? ook dat is natuurlijk mogelijk. In veel gevallen is zelfs de schroefas en schroef her te gebruiken en gaat de huidige motor eruit en komt op dezelfde plaats een elektromotor.

een andere optie kan nog zijn om een elektromotor bij te bouwen en zo een hybride aandrijving te maken. Elektrisch varen wanneer het moet en met de verbrandingsmotor wanneer het kan.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor de mogelijkheden voor jouw boot.

Over de schrijver
Reactie plaatsen