Sloep te koop

eagle boats classic 550 aluminium sloep

Vakantie vanaf het water

De winter lijkt altijd zo lang te duren. Vooral in deze gekke tijden met Corona lijkt de lockdown al jaren van toepassing te zijn. Mensen zijn het beu en willen de isolatie van het thuis zijn doorbreken maar dit moet natuurlijk wel allemaal veilig.

Op vakantie naar het buitenland lijkt voorlopig ook nog niet in zicht. Dus wat is dan het beste alternatief waarbij je het risico van besmetting van Corona minimaliseert? Juist ja! Koop een boot! De wereld ziet er anders uit vanaf het water. Je hebt met een boot je eigen bubbel. Genoeg afstand van anderen en toch een gevoel van vakantie.

Allemaal verschillende sloepen te koop

Je gaat een googlen en je ziet dat er een behoorlijk aanbod van sloepen is op de Nederlandse markt. Naast persoonlijke smaak maak je een keus waar je wilt gaan kijken en proefvaren. Elektrisch Varen Centrum biedt nieuwe sloepen en tweedehands sloepen aan. De merken sloepen die wij te koop aanbieden hebben allen een eigen stijl en kenmerken. Alle merken hebben zich door de jaren heen meer dan bewezen door tevreden klanten en goede verkoop. De tweedehands sloepen bieden wij te koop aan dmv bemiddeling. Dit zijn verschillende sloepen en boten van polyester, hout of aluminium.

Verschillende proefvaarten

Nadat uw oog op een sloep is gevallen begint de voorpret. U zoekt naar informatie op de site en neemt contact op met de verkoper. U wordt uitgenodigd en gaat uw droomsloep in het echt bekijken. Hier kunt u vragen stellen en wordt een en ander uitgelegd.

Als het enthousiasme dan nog steeds aanwezig is dan kan er een proefvaart gemaakt worden. Dit duurt ongeveer 20 min.

Wilt u uw sloep te koop aanbieden?

U bent vrij om een sloep te kopen waar u wilt maar past u wel op waar u de sloep te koop aanbiedt of wilt kopen. Zorg ervoor dat dit via een betrouwbare site gaat of via een betrouwbare boten verkopende partij verloopt.

Hier geldt ook laat u goed adviseren door iemand met verstand over dit onderwerp of uw boot. Dit vergroot de kansen op de verkoop van uw boot of de aankoop van uw droomboot. Ook is het wenselijk dat u de verkoop laat doen bij een partij die een ligplaats in of aan het water aanbieden zodat bij serieuze interesse een proefvaart gemaakt kan worden.

U kan zelfs overwegen om een rapport te laten maken van de motor en wanneer het om een elektrische aandrijving gaat ook van het accupakket. Dit vergroot de kan op verkoop omdat u kan aantonen dat de aandrijving in een goede staat verkeerd.

EV-C ok keurmerk

Als extra verkoopmiddel kunt u kiezen voor het EV-C OK keurmerk. Tijdens deze ‘water APK’ wordt het volledige elektrische systeem nagekeken, worden de accu’s en motor gecontroleerd en een uitgebreide proefvaart gemaakt. Voldoet alles aan de gestelde eisen, dan ontvangt de boot een EV-C OK keurmerk. Dit geeft de koper 3 maanden garantie* bij aankoop van een tweedehands boot. Dit biedt de potentiële koper extra zekerheid en bevordert de verkoop.

Over de schrijver
Reactie plaatsen